måndag 3 oktober 2011

Utställning i återanvändandets tecken

Allbergshallen Galleri & Konstkafé, som även imorgon och på onsdag kommer att hålla öppet från kl 12, är nästan till 100 % ett återvinningsprojekt.
Skyltfönstrens loggor täcktes till hälften med gråpapp
och handtextat shallens Galleri & Konstkafé
Allberg Fastighetsförmedling, som mina föräldrar drivit sedan 1985, har precis gått i graven i och med att  de går i pension och flyttar. Deras lokaler har därför förvandlats exklusivt under några få dagar av Konstens vecka till Allbergshallen Galleri & Konstkafé
Utanför entrén ligger en trasmatta och på gatan står en tidigare visningsbock, som enkelt förvandlats till en "ropare" för att locka in människor. Väldigt många törs dock bara kika in genom skyltfönstren, antagligen för att de är rädda för att "gå på galleri" som är så "konstigt"...
Konsten är den jag gjort sedan jag började Östersunds konstskola 1995, men inte sålt. Det är måleri, grafik och emaljer. Annars har de framför  allt stått inpackade i bubbelplast i mitt förråd, som ändå är överfyllt. Dessutom är det ju aldrig fel att sälja och få in lite pengar för det jag gjort.

Plastkoppar, fat  och skedar som används vid  Mesproppar-fikat är
kvar från när förmedlingen hade kaffeapparat men (givetvis) oanvända
Listerna där målningar, grafik och emaljer nu finns har tidigare hyst villor, fritidshus och bostadsrätter till salu. Vid gerillakonst är det viktigare att det som visas gör det på oväntade ställen än att det är snyggt och polerat.

När jag åter öppnar på tisdag kl 12 kommer det nog att sitta även storgrafik uppe, så har du redan varit in, så kommer det då att finnas även nya verk. Välkomna! 

i lördags hade vi likadana klänningar i olika färger och igår
blev det prickigt. Hur vi klär oss de sista två dagarna
återstår att se, men tantigt blir det!
P.S. till er som inte brukar se konst: Jag kommer att prata med och hälsa alla välkomna, men vill ni bara titta i lugn och ro drar jag mig undan. Man behöver inte köpa nåt för att gå på en konstutställning, utan det går alldeles utmärkt att bara vara nyfiken och titta, så missa inte dessa unika tillfällen!


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: