onsdag 19 oktober 2011

Guppy-looken

Jag tycker inte det är ett dugg konstigt att de tjejer som vill se ut som Guppys fyller läpparna med tuppkammar. Det jag tycker är konstigt är att de vill se ut så och t o m betalar en massa för att se ut som om de fått en smäll på käften. Att jag tar upp detta kommer sig givetvis av reportaget i P1:s Kaliber i söndags.

slående likhet, inte sant?!

Var och en får bli salig på sitt sätt så länge de inte skadar nån annan tycker jag absolut, men det är tragiskt med det porr-ideal som nu råder. Det blir mer och mer udda att visa upp sig som normalskapt, vilket är ett helt vansinnigt "mode". Det allra sorgligaste är att många unga kan känna sig mer eller mindre tvingade till dessa korrigeringar för att "se normala" ut, vilket innebär att de inte ens försöker acceptera sina egna utseenden.

F.ö. så tycker jag att det är ett enormt slöseri att tupparna blir biogas eller minkfoder istället för delikatesser. Svenska tuppar borde kunna säljas för multum för att kunna laga t ex Coq au Vin, som inte bara är gott, utan dessutom grymt dyrt. Som Hanne Kjöller påpekade i DN igår  ”I Stockholms saluhallar kan Coq au Vin-älskare köpa frysta, franska ungtuppar. Många skulle nog hellre köpa svenska, färska. Att kammen möjligen skulle vara huvudprodukten och köttet biprodukten är ointressant. Precis som det är ointressant om det är skinnet eller köttet som är hönan eller ägget vid nötuppfödning."…
Tycker att denna devis passar utmärkt i detta sammanhang
Många genialiska deviser har min finaste vän gjort
Om man nu ändå vill att läpparna ska se fylligare ut än de verkligen gör så är mitt bästa tips att måla med vit t ex ögonpenna eller ljust läppstift i själva amorbågen + mitt på underläppen, som därigenom ger intryck av att puta ut. På så sätt lyfts den delen av läpparna fram och den mörkare färgen runt om "träder tillbaka." Det är enkel färglära; det som är ljusare upplevs som om det är närmre medan det mörkare sjunker bakåt. Vill du ha den riktigt porriga looken kan du titta på den här instruktionsfilmen som är helt på amerikanska.
porrfilmsläppar à la Guppy gör du så här

Inga kommentarer: