lördag 8 oktober 2011

Press för (emot var bara en o inte pressen)

Det har framför allt varit enormt många positiva röster om  Majas och  min gerillakonstföring Allbergshallen Galleri & Konstkafé.
Så här stod det t ex i LT i tisdags : "MalinMatilda Allberg har i samarbete med Wedemarks konditori för tredje året i rad skapat bakelsen som ges ut till Konstens vecka. Mespropp heter den, en mastig upplevelse men uppfriskande som konceptkonst. MalinMatilda introducerade i LT för några dagar sedan begreppet gerillakonstföring. Med det menar hon att konst dyker upp på alla tänkbara ställen i alla möjliga former, så att människor inte ska kunna undvika den.
Själv har hon inrättat ett tillfälligt konstkafé i Allbergs Fastighetsförmedling lokaler.  Allbergshallen är det fyndiga namnet och där säljs förstås Mesproppen. Ett roligt och uppfriskande inslag i Konstens vecka."
Alla som varit in har varit oerhört peppande och tyckt att Allbergshallen är bland det absolut bästa under 
Konstens vecka, trots att vi kom på det så sent att vi inte finns med i det officiella programmet.
Bäst har varit alla fantastiska möten, som här med
Susanne Frunck, med idéer för en fortsättning av
Allbergshallen Galleri & Konstkafé! Tyvärr för sent.

Men så har det funnits i alla fall en person som tycker att jag tar  för stor plats, särskilt i media och att andra förtjänar den uppmärksamheten bättre. Alla blir lika förvånade som jag över vem det är och jag har talat tyst om det eftersom det inte är bra för hans rykte om det blev allmänt känt. 
Alla människor jag inte träffat på åratal som dök upp, t ex
syster Mias grundskole-klasskompis Carina Landin, som
bara råkade gå förbi. Hon skriver fantastisk musik med
maken under gruppnamnet Landstrom, som du kan höra här.

Jag har blivit väldigt besviken över kritiken och särskilt att den kom från honom, vars åsikter jag alltid lagt stor vikt vid, även om jag inte visat det. Jag har funderat på om detta ska bli sista året med konstbakelse och på hur jag ska göra för att göra mindre intressant konst. Jag kan dock, med hjälp av många jag berättat om det för kommit fram till att jag inte kan ta åt mig av hans kritik. Det är inte jag som gjort fel och jag har inte ens gått ut till pressen om projektet, men eftersom flera journalister är mina bekanta och vänner har de velat skriva. Dessutom är läget så centralt att ingen kunnat missa det.
Barndomsgrannar dök också upp, som Gerd Williamsson
och Ingela Asplund som gick året över mig på Kastalskolan
De positiva omdömena överväger dock och jag tycker att  Majas och  min gerillakonstföring varit en lyckad satsning och tackar särskilt för all hennes hjälp! 


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

2 kommentarer:

Maya sa...

Låt det där rinna av dig snabbt så att du inte förstör glädjen för dig vad så många andra tycker har varit bra!!! Du är bra!!

Lyckans Smed sa...

Tack, Maya! Nej, jag har slutligen insett att det snarare är han än jag som haft dåligt omdöme i detta fall. Jag har inte velat tro det, men misstänker en begynnande senilitet som jag tidigare misstagit för att han helt enkelt hör illa...