tisdag 25 oktober 2011

Kåre Henriksson på Remi

I lördags hade min mästare, Kåre Henriksson, vernissage för sin utställning på Galleri Remi. Utställningen pågår t o m 12 november och det som visas är främst måleri i akryl, äggoljetemperaolja, krita och även blandtekniker och collage.
Det var mycket folk, fast det kvällen innan också var en
förhandsvisning, som jag dessvärre aldrig tog mig till 
Henriksson är den man som ledde den kurs i måleri som mina läkare ville att jag skulle gå som medicinsk rehabilitering när ingen medicin hjälpte. Han visade mig måleriets fantastiska värld och var även lärare när jag gick Östersunds konstskola, så därför är han en av mina mästare.
den blomma jag köpt matchade hans
klädsel så väl att han gick runt med den


– Man har alltid en kompost av erfarenheter inom sig och vet aldrig riktigt när de kommer ut och i vilken form. Jag målar ofta väldigt långsamt och det kan vara gamla minnen som kommer upp eller så är det Storsjön som jag ser från ateljén. Man vet aldrig, som Henriksson säger till ÖP.

Det jag tycker var häftigast på utställningen, bortsett från att träffa Kåre var att jag såg att äggoljetemperorna är så blanka att jag först misstog dem för att vara emaljer. Det verkar dock vara en teknik som inte lockar Henriksson, vilket jag tycker är synd. Han skulle säkert också älska tekniken i sig o hans bilder skulle göra sig utmärkt som emaljer, fast de nog bör vara mindre än hans normala måleri-format.

Inga kommentarer: