söndag 30 oktober 2011

Eks egna Gallerie

Härom dagen fick jag ett telefonsamtal från Anders Ek. Han berättade att han på gården byggt ett eget galleri och bjöd mig på vernissagen i lördags. "Blåmålaren" Ek är nog den konstnär som stått mest stadigt i sitt uttryck med stora oljemålningar på duk och struntat i att konstvärlden i övrigt ropat om "måleriets död".
Målningen rakt fram är den på utställningen som jag
gillar allra bäst
 Eks måleri känns väldigt mycket som den franske impressionisten Claude Monet  och för LT avslöjar han att  ”Redan som liten pojke upptäckte jag Claude Monet. Det fanns en tavla av honom i ett skolradiohäfte och den fastnade jag för direkt”. 
Eks pastosa (med tjocka lager färg) oljor på duk har en lyster
som verkligen fångar vattnets speglingar eller himlens toner!

 Galleriet är ett initiativ jag verkligen tycker ska uppmuntras och här kommer att ställas ut gärna yngre förmågor i framtiden. Ek har gjort det mesta av renoveringen av rummet innenför hans ateljé på hemgården själv men tog hjälp med golvläggningen. Gallerie Anders Ek kommer att ha öppet alla eftermiddagar fram­över. Man åker ned mot sjön från gamla E14 till Torvalla By 515, precis innan den tidigare affären i Torvalla By. Bege er gärna dit för en impressionistisk upplevelse! 


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: