måndag 7 januari 2013

Undvik ett Tredje Världskrig genom att dela med er!

Ni som har vad ni behöver och lite till bör verkligen dela med er till mer behövande!
Nu har även Röda Korset vaknat och varnar för folkliga uppror här i Europa under de närmaste åren. Nu när så många svälter blir situationen för dem desperat vilket innebär att även upplysta och läskunniga européer kan göra revolution.

Inget är farligare eller mer sporrande än brist på mat för människor och deras barn. Jag kan omöjligt förstå tankarna bakom alla nedskärningar och åtstramningar eller snarare är det väl tankarna om vad de kan innebära som saknas. De som redan har det illa får det än sämre medan de rika och de som har jobb klarar sig undan. Det var främst svälten som låg bakom både första och andra världskriget och fortätter det som det gör nu så kommer den även att orsaka det tredje och troligen sista. Efter andra världskriget hjälpte den amerikanska Marshallhjälpen de svältande i Europa så att inte nya konflikter vidtog, men nu tycks krisen i hela västvärlden snarare göra att de som har pengar håller extra hårt i dem istället för att hjälpa upp situationen. Det är ni som har resurser som bär hela lösningen till dagens kris. Om ni istället för att rädda gömma er hjälper till så kan världen ta sig ur krisen. Om inte ligger nåt som liknar Romarrikets fall framför oss.
Foto: Petros Karadjias / Scanpix lånad ur di
EU:s statistiska centralbyrå Eurostat beräknar att nära 120 miljoner EU-medborgare lever under den europeiska fattigdomsgränsen. När nöden blir svår kommer oroligheter och folkliga uppror. Yves Daccord, som är Röda Korsets generalsekreterare, spår att det kommer att bli mer av den varan under de närmaste 2 -5 åren. vidrigt nog.  "När mer än hälften av landets ungdomar är utan arbete och utan inkomst, är de desperata. När människor i dessa länder känner att de inte har någon utväg, och om de sociala förmånerna samtidigt fortsätter att försämras kan det gå snett. Därför kommer vi att ställas inför fler våldsamma situationer i Europa", säger Yves Daccord till Politiken.

Agera nu och hjälp de drabbade istället för att lägga på dem ännu fler försämringar, snälla låt mig slippa säga Vad var det jag sa!!!

Inga kommentarer: