måndag 14 januari 2013

Elefanters berusning

Enligt den sydafrikanska myten äter elefanterna sig berusade av de jästa Marula-frukterna som de vildsint skakar ned från Marula-träden på höstarna. De håller så hela samhällen i skräck med vilt trumpetande, skakande och övrigt "ohyfsat fylleri-beteende".
Jag kom i kontakt med den myten när jag pluggade i Johannesburg 2000, då jag också blev förtjust i den sydafrikanska gräddlikören Amarula Cream, som jag givetvis också köpte med mig en stor flaska av. Notera det fina elefant-huvudet på etiketten!
Bild av Marula-frukter lånad från www.onlyfoods.net
Jag går inte särskilt hårt år mitt barskåp, som du säkert förstått av mitt tidigare Martini Marrone-inlägg i somras. Jag brukar oftast servera ett glas tillsammans med myten när jag har folk hemma och smuttar kanske på nåt glas själv väldigt sällan. Flaskan jag köpte i Johannesburg 2000 hade jag fortfarande ca 1/3 kvar av i höstas när jag berättade myten och tänkte bjuda min musa på. Problemet var bara att det inte längre var flytande utan blivit en klump som inte gick att få ur flaskan så tji fick vi. Jag köpte därför en ny liten flaska, som jag faktiskt redan smuttat på två gånger och den ska han få smaka nästa gång han kommer. Det är ju ett grymt slöseri att alkohol hinner bli dålig innan jag hinner dricka upp den, så det går ju inte an i fortsättningen.

Inga kommentarer: