tisdag 29 januari 2013

Återvunnet förtroende

Tilliten jag saknat är nu återfunnen. Det krävdes några dagars Oxytocin-laddning med varma bad, gosande med katten och PowerPlate-träning, men framför allt var det ett efterlängtat telefonsamtal som gjorde det.

Förtroendet gällde främst att jag inte är dum i huvudet som försöker tänka bortom mina känslor och bestämma sånt som är svårt för att det ska bli bättre sedan. Förtroendet att det jag trodde fanns verkligen är där, liksom tillit för att andra faktiskt har fel ibland och att jag i a f är fullt medveten om de begränsningar jag har, till skillnad från en del andra.
att PowerPlaten skulle spruta hjärtan är väl
att ta i, men däremot produceras bl a 
Oxytocin
 Just PowerPlaten hade jag helt glömt att när jag gick kursen för att lära mig använda den berättade instruktören att vibrationerna ger en massage-effekt. Det innebär att jag av det drog slutsatsen att det också måste innebära att vår Oxytocin-produktion förstärks. När jag tar fram de papper jag fick på kursen finner jag också att PowerPlaten bland så mycket annat har effekt på flexibilitet och blodcirkulation som båda förbättras, förstärkning av benvävnaden, ökad ämnesomsättning, lymfdränage, ökade endorfiner som ger smärtlindring, ökar serotoninnivån (vilket bl a även antidepressiv medicin också gör) och dessutom minskar "stresshormonet" kortisol. Att säga att PowerPlaten skulle spruta hjärtan är inte sant, men däremot frambringas en massa fina spårämnen av den!

Inga kommentarer: