lördag 12 januari 2013

Några tips om lögner

Lögner är inte alltid oförargliga och roliga som i PinocchioNågra knep på hur du kan avslöja lögner kan du läsa om här, men jag vill framhålla att det allra viktigaste är om det börjar kännas spänt och obekvämt mellan er. Då är det med största sannolikhet en lögn du uppfattat undermedvetet.
Disneys Pinocchio på bild från webben
Nu vill jag dock passa på att komma med några råd till er som inte vill eller kan stå för era handlingar och därför känner att ni måste ljuga. För att göra det trovärdigt finns några saker man definitivt bör tänka på, utöver att vara så känslokall att det inte märks på en:

För det första så säg samma sak till alla som kan tänkas prata med varann om det.
Det kräver också ett gott minne så att du inte oavsiktligt motsäger dig själv.
Framför allt lägg inte upp bilder som bevisar vad du gjort på Facebook eller webben över huvud taget! Om du inte spärrat din Facebook-profil så kan alla som vill se vad du lägger upp där.
bild på ljugande höjdare lånad från Aftonbladet
Det jag vill ha sagt med detta är att om man nu absolut ska ljuga så bör man åtminstone anstränga sig så att det i a f verkar troligt. Att visa bilder på det man nu inte kan stå för på webben är liktydigt med att spotta den man ljugit för i ansiktet eftersom hen då framstår som så totalt betydelselös för en att alla andra som ids kolla på webben får veta sanningen. Jag är en sån som känner igen de flesta lögner  (som gammal storlögnare kan man knepen...) men om man inbillar sig att man har en ärlig relation så är det nedslående som knappt nå't annat att upptäcka att man ljugits för.
Gör lögnen stor, gör den enkel,
fortsätt ljuga och till slut kommer
de att tro det. /Adolf Hitler
Personligen ljuger jag inte alls sedan olyckan eftersom mitt usla minne hindrar ens smålögner från att verka trovärdiga.  Dessutom är det så pinsamt att avslöjas att jag därför hellre avstår pga risken för det. Inte att förglömma skäms jag heller varken för vad jag gör eller tycker, fast nån säkert tycker att jag borde det. Därför är jag inte motiverad att ljuga heller. Inte om nåt faktiskt. Det är lugnast så.

Inga kommentarer: