tisdag 15 januari 2013

Träna enl din kroppsform - rund

Nu fortsätter jag med att berätta hur du med rund kroppsform bör äta och träna enligt Aftonbladet och Fredrik Paulun. Igår skrev jag om hur du med kurvig form bör göra och hur olika kroppsformer tar sig bäst ut klädda.
Vi har en rund form! Jennifer Hudson, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Jessica Simpson.
En rund kroppsform innebär en fylligare midja och överkropp än höfter och underkropp. Eventuellt har du en mycket generös byst. Ofta är rumpa, ben och armar nätta. "Balansera kroppen genom att satsa på tyngre styrketräning för att bygga ben- och rumpmuskler och stärka mage och rygg. Testa yoga, pilates eller corepass för de inre och yttre magmusklerna. Är din byst av modell större är det extra viktigt med en stark rygg. Konditionsträning såsom löpning, spinning och dans är bra för att öka förbränningen, och även pulshöjande styrketräning med övningar för stora muskelgrupper med få pauser."  Exempel på tre övningar hittar du i Aftonbladet.

"Enligt Fredrik Paulun har en person med den här formen nästan alltid dålig insulinkänslighet. Det är en varningssignal eftersom det ökar risken att drabbas av typ 2-diabetes.
–Ät mat med lågt GI, och dra ner på kolhydraterna  Samtidigt måste fetterna vara av god kvalitet och olivolja, nötter, frön och fisk är viktigt  Undvik för mycket fett från feta köttprodukter. Träna minst 45 minuter varannan dag eftersom det har visat sig förbättra insulinkänsligheten avsevärt."

Jag återkommer till hur du med rak kroppsform bör äta och träna och du kan läsa hur du med rund kroppsform bör klä dig här.

Inga kommentarer: