fredag 11 januari 2013

Ohälsosamma tillsatser

151 kemikalier vi utsätter oss själva för genom våra hud- och hårvårdsprodukter. Rätt skrämmande egentligen:
bilden kommer från Little Soap Company
öppnas i större fönster när du klickar på den
Som Little Soap Company svarade mig när jag tackade för upplysningarna "Det är lite knepigt dock - jag försöker låta bli men självklart använder jag ändå nagellack och make-up. Det handlar framför allt om att minimera så mycket som möjligt och göra några ryck genom att byta till mineral make-up, byta cleansers mot tvål eller balsam, använda organiskt shampoo och balsam, använda deodorant utan alkohol eller zink, Det är en bra bild dock, som verkligen får oss att tänka till" 

2 kommentarer:

Lis sa...

Såg på en inlägg att du har använt kamomill-te mot ögoninflamation. Kom precis från läkaren och de sa att jag skulle använda kamomill te sen fick jag en ögonsalva. Min fråga är ska jag koka vatten och lägga filterpose i vattnet och sen doppa kompressen och lägga på ögat? de låter lite sjukt och ha kokt vatten på ögat

Lyckans Smed sa...

Hej Lis!
Efter att vi i Östersunds-trakten drabbades av Cryptosporidium-parasiter i kranvattnet så kokar jag det mesta vatten jag dricker hemma. (Fast vattnet nu påstås vara rent, sedan länge så är det "renat genom att parasiterna inte kunde föröka sig...) Alltså kokar jag även vatnet tillkamomilltéet, men låter det givetvis svalna innan jag lägger det på ögat.
Helt sjuk var vad vi blev av vattnet här i Östersund, liksom Skellefteå o nån mer stans av parasiterna.

Lycka till!