torsdag 24 januari 2013

Tillitsökande

Jag försöker återfinna ett förtroende som kändes väldigt säkert för bara tio dagar sedan. Jag hade enormt förtroende för en grej som jag inte är så säker på längre. Tror dock banne mig jag börjar tänka som en riktig neurovetenskapare. Brist på tillit? Nåt som stärker tilliten är Oxytocin, vilket innebär att jag bör mysa med katten, kanske ge mig själv massage, bada varmt eller på annat sätt söka fysiskt välbehag.
snöflingor mot min gård
Oxytocin ger utöver tillit dessutom trygghet, lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker blodtrycket och halterna av stresshormoner. Vi blir lugnare, mer sociala och nyfikna på vår omgivning. Verkningarna är heller inte bara tillfälliga, utan dröjer sig också kvar en tid. Dessutom ger de mersmak och är nästan beroendeframkallande. Oxytocin formligen sprutar ur den som får beröringen och påverkar hela närmiljön, inkl den som berör.
Min underbara Medinilla har nu slagit ut ordentligt, vilket också gör mig lycklig! Se bara hur underbart den gör sig mot min sovrumstapet.


Inga kommentarer: