onsdag 16 januari 2013

Hur du med rund kroppsform är snyggast klädd

Då har jag kommit fram till att berätta hur Trinny & Susannah menar att du med rund kroppsform bör klä dig för att se allra bäst ut. Jag har tidigare även tagit upp hur du bör äta och träna enligAftonbladet och Fredrik Paulun, liksom hur du med kurvig kroppsform bör klä dig.  Trinny & Susannah jobbar med 12 olika kvinnliga  kroppsformer och här har jag översatt vad de skrivit om passar bäst på dig med rund kroppsform. Dessa kallar de äpplet, klubban, klockan och bägaren.
klicka på bilden så
öppnas den större
"När du var tonåring och i tjugoårsåldern var du som har kroppsformen som en Klocka en nätt dam med en fin rund rumpa. I den avskyvärt avgörande medelåldern "sprids du dock ut". Din underkropp blir då oproportionerligt stor. Det är en mardröm som är ett faktum för många korta kvinnor. Om du inte ser upp så kommer du, snabbare än andra, att försvinna in i avsmalnande byxor med elastisk midja. All sexighet kommer att försvinna samtidigt som din garderob i och med att du snarare slåss med det du tror är en kropp utan värde. Sluta genast känna dig förtvivlad över din kropp! Du är fortfarande en nätt vacker kvinna, som med några råd kommer att kunna damma av de där kjolarna och klänningarna som gjorde livet så kul. Kom igen nu och ta tillbaka och gör livet mer feminint igen.
Hörnstenarna för din garderob bör vara att skapa bredare axlar med en tratt-formad kappa. Avsmalnande klackar kommer att balansera din underkropp.
klicka på bilden så
öppnas den större
Många av världens mest glamorösa filmstjärnor har kroppsformen som en Klubba. Med din svällande byst och milslånga ben ser du ut som det de flesta män ser som en kvinnlig motsvarighet till en Ferrari. De flesta aftonklänningar är som skapta för Klubbor men vardagskläder är ett mer problematiskt område. För kortärmat, för tajta toppar och byxor med höga midjor får dig att se ut som Bambi under en dålig dag - ben utan koordination och med armar som viftar runt. Dina axlar är inte breda nog att balansera din byst, utan ofta ser du ut som om tuttarna har en tendens att kollapsa på ett ögonblick. Du måste tänka på din hållning och att din korta midja gör att du annars lätt ser ut att vara för tung överst. Bara du lär dig att balansera din silhuett kan vi försäkra dig om att du kommer att knocka de flesta kvinnorna runt dig med ditt utseende.
Hörnstenarna bör för dig vara smala klackar för att dina smala ben ska komma till sin rätt. Strategiskt veckade och ihopsamlande detaljer på klänningar styr blicken mot midjan. Utsvängda byxor balanserar din byst så att du ser mindre ut upptill.
klicka på bilden så
öppnas den större
Äpplet är själva definitionen på rund. Du har en kropp som människor vill krypa upp och mysa med, men den är inte lätt att klä. Därför tror du att det är tryggare att täcka hela kroppen med en massa tyg så att inte en ynka centimeter får titta fram. Ibland dyker den rundade midjan hos Äpplet upp vid klimakteriet, men den kan också komma från så kallat valpfett. Av alla kroppsformer så verkar just Äpplet vara den som är mest osäker på sig själv. Trots vacker hy, tuttar mjuka som kuddar och gudomligt formade vrister tycker du verkligen inte om din kropp. Beröva dock inte alla andra den fantastiska klyftan som kan förstärkas med djupt urringade toppar och kroppsnära kavajer. Din kropp kan enkelt definieras om med rätt kläder!
Hörnstenarna är kjolar som är släta den översta decimetern från linningen för att undvika att det ser bylsigt ut. Skorna bör vara nätta med kilklack som verkligen framhäver dina vader och vrister: Vanliga jeans funkar inte för dig utan satsa på skräddade denim-byxor med vida ben.
klicka på bilden så
öppnas den större
Bägarens silhuett påminner om just en klassisk kristallbägare, tung och fyrkantig upptill ovan en balanserat elegant fot. Problemet för dig är toppen. Ja du har en fantastisk byst, en generös mage och en vid rygg som stödjer din fylliga framsida. Men kolla in benen! Det är dem vi behöver framhäva eftersom de är som födda för att visas upp i nätstrumpor och sexigt höga klackar. Att känna sig sagolik handlar om att få de där spirorna att verka ännu längre än de redan är. Du kan glida runt i nästan vilka byxor som helst och kommer att kunna visa upp din kropp långt upp i åldern. Benen fortsätter ju vara fantastiska också hos äldre; en välformad vrist håller nästan lika länge som arvsdiamanter och vi skulle vilja påstå att den nästan är värdefullare.
Hörnstenarna i Bägarens garderob är att djupa V-ringningar halverar bröstet, medan en kjol som smiter åt överst smeker de slanka benen, medan en fladdrande kjol-fåll balanserar överkroppen. Klackarna på bilden kompletterar dina välformade ben."

Inga kommentarer: