måndag 14 januari 2013

Träna enl din kroppsform - kurvig

Att Fredrik Pauluns böcker om kost och träning har haft en stor betydelse för mig är nog ingen hemlighet. Själva kroppsformen är också viktig för t ex hur man bör klä sig enligt stilpoliserna Trinny & Susannah, vilket jag är helt överens med dem om och tänker återkomma till.

När jag så läser i Aftonbladet om Pauluns kostråd för olika kroppsformer med träningsförslag måste jag givetvis tipsa om det. Jag tror nämligen att det är lika viktigt som det här med arvsanlagen, som jag skrivit om tidigareArvsanlagen handlar om hur vi mår på insidan och kroppsformen om hur vi tar oss ut rent fysiskt. Lånar därför ut Aftonbladet:
Vi har en kurvig form! Beyoncé Knowles, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Alicia Keys.
bild lånad ur Aftonbladet 
EN KURVIG FORM innebär att höfter, rumpa och lår är bredare jämfört med överkroppen och axelpartiet, midjan är nätt som bilden längst till höger. "Muskler upptill ger harmoni och balans till din form. Genom att köra styrketräning med tyngre belastning och färre repetitioner blir överkroppen mer definierad. Lågintensiv träning med fler repetitioner är bra för att tajta till ben och rumpa samt öka blodcirkulationen. Vill du öka din förbränning kan du varva med pulshöjande övningar. Cirkelträning, simning och längdskidor är ypperlig träning som ger både styrka och bättre kondition." Exempel på tre övningar hittar du i Aftonbladet.

"– För en person med lite mer former finns det inga hälsomässiga skäl att göra några stora förändringar, men ofta vill många ändå tappa några kilon.  Då rekommenderar jag att man --- drar ner på kolhydraterna och äter helt sockerfritt.  Grönsaker är den kurviges bästa vän eftersom de ger massor av mättnad och näring med ytterst få kalorier  Dessutom ökar man protein­intaget och fokuserar på nyttiga fetter som också är bra för att bränna fett, säger Fredrik Paulun."

Hur du som kurvig bör klä dig för att se snyggast ut kan du läsa här!

Jag återkommer till hur du med rund och rak kroppsform bör äta och träna följande dagar.

Inga kommentarer: