lördag 19 januari 2013

Träna enl din kroppsform - rak

Jag skrev i tisdags hur du med rund kroppsform och i måndags hur du med kurvig kroppsform bör äta och träna enligt Aftonbladet och Fredrik Paulun, så idag är jag framme vid den sista, raka kroppsformen.
Vi har en rak form! Keira Knightley, Cameron Diaz, Kate Hudson, Nicole Kidman.
bild lånad ur Aftonbladet 
Rak kroppsform betyder med "få kurvor, liten stuss och nätta höfter. Kanske har du en mindre byst och eventuellt har du ett atletiskt axelparti och lätt för att bygga muskler. Styrketräning är figurens bästa vän. Har du en rakare kroppsform kan du med fördel fokusera på att styrketräna de områden du vill framhäva. Vill du få mer former – välj övningar som prickar in rumpa och lår samt axlar, bröst och rygg. Om du har svårt att se synliga muskler – satsa på tyngre vikter och färre repetitioner." Exempel på tre övningar hittar du i Aftonbladet.

"Den här kroppstypen har ofta lätt att bygga muskler och är det målet måste man se till att äta tillräckligt.
– Det är bara överskottet, det som blir kvar när man täckt det dagliga energi­behovet, som faktiskt kan resultera i en muskeltillväxt.  Mycket protein behövs då och bra källor är ägg, mejeriprodukter, kött, fågel, fisk och skaldjur för att nämna några. Är det svårt att öka i muskelmassa är ett högre fettintag det bästa sättet att täcka energi­behovet, säger Fredrik Paulun."

Imorgon kommer Trinny & Susannahs råd hur du bör klä dig för att se bäst ut!

Inga kommentarer: