fredag 29 juli 2011

progg på Ahlbergshallen

På Ahlberghallen i Östersund möts man just nu, 25 - 30 juli, redan ute i trapphuset av lukten av gråpapp. Det är  utställningen För Full Hals som genialiskt täckt väggarna med gråpapp innan affischerna från proggtiden satts upp.
gillar den särskilda proggestetiken på affiscerna och speciellt
den från Gärdesfesten, som skedde bara några km från där jag
samtidigt krystades fram av min ömma moder. Den återanvändes
 tydligen varje år och den nya platsen skrev bara över med svart tusch.
Där visas alltså affischerna från 1970-talets svenska musikrörelse tillsamamns med Christer Themptanders laddade collage från 1960-talet till nutid, till ackompanjemang av proggmusik och pappdoft.

För Full Hals är uppkallat efter ett album av Nynningen, där de tonsatte Vladimir Majakoskij och utställningen visas på Ahlberghallen i Östersund under Yran-veckan.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Kul att du besökte utställningen och förutom såklart affischerna uppskattade hängningen med golvskyddspapper-täckta väggar. Tack för dina fina ord! Jag var där på mina luncher, samt hela lördagen då det kom 144 besökare!

"Festivalen anordnades utan att man ansökt om tillstånd. Man ville dock först anordna festen med tillstånd på Skeppsholmen, men eftersom kommunen krävde en summa pengar (50 000 kr) i deposition som arrangörerna inte hade, förflyttades festen till Gärdet."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Festen_p%C3%A5_G%C3%A4rdet

http://www.proggposters.se/#/lista/start/

http://themptander.just.nu/

Lyckans Smed sa...

Tack för ytterligare info, Jimmy! Golvpappen tycker jag var ett genidrag, både visuellt och för lukten; tack för toppenhängningen!
/*