lördag 23 juli 2011

60-talsskatt på Bolins

Igår var jag bjuden på förvernissage på Bolins galleri till "mr 60's", Philip Townsends fotoutställning, som pågår där t.o.m. 25 augusti. Fantastiskt att förflyttas åter i tiden till när bl a Beatles och Rolling Stones var unga! Ännu mer fantastiskt att höra mr Townsends alla historier från den tiden!
Den första bilden på Rolling Stones tog Philip Townsend
bara en vecka efter att bandet bildats
.  Här med bild på modeller.
Den första bilden på Rolling Stones tog Philip Townsend gratis till sin polare Andrew Oldham som nyligen blivit deras manager och hade bestämt sig för att hjälpa bandet att slå igenom. Mick Jagger, Keith Richards och de andra bandmedlemmarna var hungriga och panka. Townsend tog sammanlagt flera hundra pressbilder, vilket han knappast ångrar i dag.
Philip Townsend bläddrar bland sina bilder
på 
Bolins galleri Foto: Håkan Lutman, LT
 Med en sådan stjärna som Philip Townsend kunde jag inte låta bli att köpa den fina katalogen:
Townsend ville skriva en personlig hälsning till mig i den och det fick han naturligtvis gärna! Under vårt samtal berättade han bl a att Keith Richards är den trevligaste i Rolling Stones. Att han skulle ha ramlat från en palm och fått en hjärnblödning är också fel. Han ramlade ned ur palmen dagen innan och när han fick sin hjärntumör föll han också ihop och fick så  flygas till Australien för att opereras.
"MalinMatilda" blev för krånligt att skriva för mr
Townsend och han undrade hur Matilda stavas

Mitt största tips just nu är att passa på att se Philip Townsends klassiska bilder på Bolins galleri om du har möjlighet, det är en upplevelse du annars kommer att ångra att du missat! Fast  du får visst vänta till på måndag, när det öppnar för allmänheten

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: