onsdag 27 juli 2011

Mindre cool nyhet

För 99,-/kg kan man numer plocka till en "fräsch sallad" med precis de tillbehör man själv tycker bäst om i många ICA-butiker, liksom även hos många andra matbutiker. Ett väldigt bra initiativ för att människor ska äta mer grönsaker på ett lättsamt sätt, men jag har några viktiga  invändningar; varför finns det inte lock eller dörrar till salladsbarerna och varför står de i rumstemperatur? Som det är nu står alla fräscha ingredienser helt oskyddade mot människors hostningar, hårstrån och eventuellt damm. Risken för smittspridning är uppenbar och skulle enkelt kunna lösas med lock eller dragdörrar. Att det inte står i en kyld disk gör att de fräscha råvarorna ser så lagom fräscha ut på kvällen efter en lång och varm dag. Jag vet att många grönsaker blir godare i rumsvärme, med när det gäller ägg och ost mm blir de dåliga av att inte stå svalt.  Varför inte flytta in salladsbaren till mejerivarorna där det är kylt?
ICA Blåcenters salladsbar
I november 2012 rapporterar LT om flera fall av matförgiftning pga detta. Inte överraskande alls faktiskt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick en chock dag 3 efter att nya salladsbaren kommit när jag kom till Lucullus, Hemköp i Örebro.

Först går det en gammal man och hostar över all sallad (För locket är ju öppet när han tar ifrån salladsbaren)

Sen ligger det massor utav spadar HELT i själva maten, som antingen folk lagt i maten eller som har ramlat ner i maten. Dvs spadar som väldigt många har använt (Och där alla inte är så ren om händerna, mkt byggarbetare och pensionärer där tillex) dom spadarna ligger nu helt i såserna och salladerna, tar man då upp en spade så måste man ju "gräva" i maten. Fy fan va äckligt, värsta smitthärden.

På en annan butik (som bara sålde såser) där hade dom iaf vett att sätta fast spadarna i nån typ av band så att dom omöjligt kan ramla ner i maten. Men det är ju ändå en smitthärd som väntar på att explodera.

Lyckans Smed sa...

Inte för att jag har bacillskräck, men du har helt rätt. Äckliga smitthärdar är vad det är ocf inte ett dugg "fräscht" Tyvärr!
/MalinMatilda