söndag 24 juli 2011

Bara rock & Roll på Galleri S

Nu under Yran-veckan, som inleddes i fredags med att Krogstråket öppnade,  är det verkligen mycket som händer i min lilla stad.
Galleri S visar Lennart Jonasson nu sina rockbilder,  med vernissage i fredags kväll. Många  av dem har också publicerats i den fina boken Wild Cards med texter av Johan Johansson.
På vernissagen var det så trångt att det knappt gick att se bilderna
Här finns unika artistporträtt av flera av världens allra största men också fina porträtt av betydligt mindre kända och främst av stora delar av den svenska popeliten. Utställningen innehåller också bilder från konserter och artistmöten runt om i världen som Jonasson fotat som yrkesfotograf för bland andra Dagens Nyheter och Aftonbladet.
Jonassons porträtt av den svenska popeliten är oerhört
närvarande och känsliga han lovade avslöja varför när
jag kommer för att se bilderna ordentligt

Fotograf Lennart Jonasson har ofta visat sina bilder från Storsjöyran under just Storsjöyran och i år på annars sommarstängda Galleri SJonassons uppdrag i alla tider har varit att hitta den unika bilden och det tycker jag verkligen att han lyckats med nästan jämt! 
fina boken Wild Cards, med texter av Johan
Johansson
 
köpte jag på förra utställningen  
Delar av utställningen har tidigare i år visats i Stockholm och även på Hotell Clarion i Östersund, där det också  kommer att visas fotografier tagna under de senaste årens festivaler i Östersund. Det är främst fotografier från tiden efter att Wild Cards släpptes.

T o m 31 juli visas bilderna. Passa absolut på att se utställningen, det är nära på en order!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: