Så här på hösten är det så gott med allt färskt som vuxit i trädgårdar, på ängar och i skogen. På Jämtens marknad köpte jag rödgul trumpetsvamp av några driftiga thailändskor, som jag gjorde riktigt god soppa av.
Svampoppa 4 port
1 l kantareller pensla bort jord etc med t ex torr bakpensel och skär i mindre bitar. Lägg så i tjockbottnad kastrull och låt all den egna vätskan koka in så att det börjar klicka i svampen.
smör
2 sharlottenlökar
Klicka i smör i kastrullen, finhacka löken och fräs den med svampen tills den blivit genomskinlig.
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
Smula i buljongen och häll över vattnet. Låt koka under lock i 15 min.
2 dl grädde
2 msk mjöl
Rör mjölet slätt i grädden och tillsätt i soppan, som sedan får sjuda i ytterligare 5 min på låg temperatur.
Smaka av med Salt
peppar
timjan
sherry före servering och njut med gott bröd och ost!
1 kommentar:
Gott, gott, gott!!!
Skicka en kommentar