Tysk Apfelstrudel |
Franskt, italienskt och till höger väldigt god tysk ramslök som jag (dumt nog) undrade om den var gotländsk... |
Holländsk och grekisk matkultur sida vid sida |
I den australiska barbacuen åt vi lunch. Hamburgare med krokodil, känguru, kamel och gourmetburgare. Det var riktigt gott, men ingen nyhet för oss. När restaurang Captain Cook öppnade i Östersund i november 1993 hade de just sådana burgare på menyn eftersom de satsade på ett Australiskt koncept.
Australiska gourmet-, krokodil- och känguruburgare |
Det är tråkigt med rapporterna om salmonella på matmarknaden, men egentligen ingen överraskning med tanke på hur mycket kyckling som serveras där och hur stora riskerna för just det är om man inte är noga med tillredningen. Nu har jag fått veta att det var spansk korv som var smittkällan och fläsk är ju lika viktigt som kyckling att tillreda ordentligt!
Härom året köpte vi en hel del Brittisk fudge och första biten var väldigt god, men resten blev bara för mycket, så i år var det inte svårt att motstå dem.
Det var inte så mycket folk ute när vi var där, men jag är övertygad om att många är nyfikna och kommer att uppleva internationell matkultur. Även om det är en torrare och tråkigare variant av den än man får i själva länderna.
Jag hoppas dock att inte fler blir sjuka utan att samtliga stånd kommer att vara noggrannare med mattillredningen efter upptäckten av salmonellan! Det är verkligen synd om det stoppar folk från att uppleva god internationell matkultur!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar