torsdag 29 november 2012

Vansinnigt och faser

Min ömma moder är helt vansinnig när det gäller att pynta huset inför vilken högtid det än må vara. Det ska städas och fejas samma dag som precis allt pynt ska upp. Under tiden är hon arg och på kvällen kommer det alltid en skvätt gråt för att hon är så trött.
Hon gör det alltid oerhört mysigt och fint och hon tycker att det är så skönt att ha allt gjort sedan så att hon bara kan njuta av veckorna fram till själva högtiden. Antagligen är det därför jag alltid pyntar i faser och tar lite i taget. Jag berömmer mig nämligen om att ha lärt mig av min mors eviga misstag och jag tycker att det känns betydligt mycket bättre att ta det lilla lugna.
Det är ju första advent på söndag så därför har jag börjat så smått med att skaffa och sätta julblommor. Inför helgen ska jag så sätta upp adventsstjärnor och ta fram ljusstakarna. Kanske jag även byter gardiner och dukar, men sedan får det vara så till nästa fas II. Ingen brådska, utan allt får ta sin tid.
Maja har bakat supergott saffransbröd med:
Jag tycker att det är betydligt mycket skönare att göra det jag orkar, även om det tar längre tid, än att "jobba ihjäl mig" för att få allt klart så snart som möjligt. Förlåt, lilla mamma att jag lämnar ut dig, men vi är väldigt olika i just det avseendet , du och jag!

Inga kommentarer: