lördag 24 november 2012

"Mer choklad hjälper dig klara mörkret"

Igår var det dags för ytterligare ett steg i chokladens segertåg för vår hälsa. Då hade nämligen DN mer än en halvsida med rubriken Klara mörkret med  choklad och socker.
"Höstmörkret  påverkar de flesta. Vi blir tröttare  slöare och mer inåtvända.  Men lagom till första advent  ser det ut att bli minusgrader i  hela landet. Och kanske gör till och med  lite snö södra Sverige något  ljusare"  inleds artikeln hoppfullt.
DN igår Klicka gärna på bilden så öppnas en
större bild så att du kan läsa det som står
Torbjörn Åkerstedt, som är professor i stressforskning vid Stockholms universitet och Karolinska institutet hjälper till med förklaringen. "Flera studier visar på att vi blir tröttare, mer inåtvända och slöare vid den här tiden på året. Mörkret rubbar melatoninnivåerna vilket gör att vi blir mer trötta och mosiga.---För att få kroppen med på noterna är det bästa att få ljus på morgonen. Ett annat bra sätt att hålla sig pigg under vintern är att äta kolhydrater och sötsaker, enligt Åkerstedt:" 

– Vi behöver snabba sockerdoser, choklad är bra. Man får en lätt knarkliknande effekt av att äta choklad.  Sedan kan ju det i och för sig ha negativa effekter på andra områden." Alltså som med allt annat gäller att inte överdriva, utan vara lagom.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: