fredag 30 november 2012

Interaktivt tre veckor in i K.75

Igår vaktade jag och två kollegor K.75 på dagen och det var väldigt många besökare fast vi är inne i tredje veckan och över 2 000 redan varit dit. Sådan rusning som den ovan var det till min Förväntan när en skolklass var där. Kul att de delade med sig av sin Längtan!
Redan i halvtid var ju tavlan  jag bett besökarna att dela med sig av vad de längtar efter på PostIt-lappar full. Nu har det satts lappar runt hela så att den ser ut som en ryamatta. Väldigt kul att den interaktiva delen är så uppskattad; jag borde ha satt upp en dubbelt så stor tavla för folk att sätta upp lapparna på.
Det ska bli så spännande att läsa dem alla och inspireras till nya verk. Antingen video, installationer eller kanske teckningar eller målningar. Många längtar efter snö, jul, kärlek eller dig.
Även Kristina Wrangs Who will Make my Future? där man inbjöds att skapa med cernitlera har varit oerhört uppskattad, fast hon inte lika tydligt betonade det interaktiva inslaget.
Jag var faktiskt själv osäker när de undrade om de fick bygga med leran, men eftersom det var figurer nu, fast det på vernissage-dagen bara var korvar av leran (ovan), gav jag klartecken till det.
Så här fantasifulla skapelser gjorde dagens publik, under inspirerat skratt.
Jag känner att jag också måste ta tillfället i akt och tacka sponsorerna, ovan, liksom alla fantastiska kollegor för en fantastiskt lyckad utställning!

På söndag kl 12 - 17 är absolut sista chansen och utställningen är öppen alla dagar de tiderna fram till dess. Du är så välkommen!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: