måndag 12 november 2012

Nystart genom att tänka om

"Vi glömmer lätt bort att det är i kristider som de flesta nya idéer föds, nya ledare flyttar fram sina positioner och politiska rörelser tar form. Hur mörkt det än kan verka så har även kriser ett slut" skrev kloka Dilsa Demirbag-Sten i DN i förra veckan.

Det är ett faktum som ofta glöms bort när alla krafter läggs ned på att komma ur och på att motarbeta framtida kriser.
Foto: Caroline Andersson. lånad från sverigesradio.se
"Med historiska mått går utvecklingen ändå framåt. Antalet fattiga som lever på mindre än två dollar om dagen minskar och allt fler barn går i skolan. Vi ser inte detta när det korta perspektivet förmörkar sikten" fortsätter Demirbag-Sten. "Också kulturlivet blir mer dynamiskt och växer som motrörelse, får luft under vingarna och blir den starka värdebärare det är.  Frågan är alltså vad som kommer efter krisen. Vilka företag överlever, vilka ledare kommer att flytta fram sina positioner och vilka organisationer i den civila sektorn kommer att kunna möta de nya utmaningarna?" Du kan läsa hela inlägget här, så gör det!

Jag tackar för påminnelsen och sprider här hennes ord vidare eftersom de vidgar vyerna så att jag fått syn på sådant jag inte tidigare funderat över. Förhoppningsvis också för dig som läser det här!

Inga kommentarer: