lördag 17 november 2012

Höj energin och ha kul!

Sanna Ehdin är en oerhört inspirerande föreläsare, författare och därtill fil dr i immunologi, så hon vet verkligen vad hon pratar och skriver om. Du kan exempelvis hitta hennes blogg i min blogg-lista i höger spalt.

Hennes Den självläkande människan, från 1999 är en ständig källa till kunskap jag brukar återkomma till gång på gång. I den fokuserar Ehdin på vår naturligt självläkande del istället för, som resten av samhället, på det sjuka . Hon belyser det som är av betydelse för vår hälsa, från vitaminer, mat och tarmflora till tankar, känslor, andlighet och livsenergi. Hon för fram en unik helhetssyn på det som ger hälsa och som skapar välbefinnande för människor. Det är en  bästsäljande hälsoklassiker, som sålts i inte mindre än ca 400 000 exemplar i nio länder!
bild lånad från artikel ur inspiretidningen.com, där
du också kan läsa en intervju med Sanna Ehdin 
I Lifes senaste nummer av kundtidningen Live Life skriver Sanna Ehdin om hur vi kan höja vår energinivå och öka energiflödet, något som också är ämnet för hennes senaste bok, Höj din energi!  Ur den vill jag särskilt poängtera att "om du behöver få mer energi i vardagen är det inte ett knep som  gäller – snarare är det många bäckar små som kommer att  göra störst skillnad i ditt liv. Du behöver lära dig att djupandas,  äta mer naturlig mat, prova en skonsam träningsform som  stimulerar dina energicentra, du kan också prova några effektiva kosttillskott.---Naturlig mat ger naturlig energi som  kroppen kan använda. Närproducerad och ekologisk raw food  [grönsaker o dyl] är en trend som kommer att hålla i sig många år framöver." Det är också jag övertygad om och köper därför det jag inte kan odla själv så lokalt det bara är möjligt.

"– Lägg märke till hur du mår  av maten. Om du blir däst och  trött efter måltiden är det fel  sorts mat. Du ska känna dig  lätt i kroppen och pigg efter en måltid eller ett mellanmål" tipsar Ehdin vidare.--- "För den som är otränad finns det  många fördelar med att börja med en  mjuk träningsform. Yoga, qigong och  thai chi stimulerar våra energiflöden i  kroppen. Dessutom övar vi oss på att  andas långa och djupa andetag från  magen, vilket ger en ökad energi. Att andas djupa andetag genom näsan producerar kvävemonoxid i näsan, vilket vidgar blodkärlen och ökar syreupptaget i din kropp. Långsam andning genom näsan gör att uthålligheten, energin och välbefinnandet ökar." Det är tips jag härmed gärna vidarebefordrar till er tillsammans med att göra det roligaste, på så sätt kommer det att vara så kul att du vill fortsätta om och om igen och nästan hur länge som helst!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: