måndag 28 november 2011

Magen bar med "Captains Chair"

Pauline Nordin tränar säkert
hårdare än detta...
Det påstås att detta ska vara världens bästa magövning, så då måste jag ju berätta om den, eller hur? Det är American Sports Council som har har korat övningen Captains Chair till världens effektivaste magövning. Troligen eftersom den kan göras i det närmaste vart som helst och att det räcker att träna en minut per dag för att se resultat. Dessutom behövs inga andra redskap än en stol och den egna kroppstyngden och den tränar musklerna hårdare än någon annan magövning. Både de raka och de sneda magmusklerna involveras involveras dessutom. Nej nu måste jag avslöja hur den går till, eller hur?

bild från iform.se
·           Sätt dig på en stol som är tillräckligt hög för att du ska kunna pendla fritt med benen utan att röra vid golvet.
·           Sätt dig på dina händer.
·           Lägg över kroppsvikten på händerna (som om du skulle lyfta dig själv från stolen). Böj något på knäna och lyft låren cirka 6-8 cm från stolen. Sänk dem långsamt och kontrollerat igen.
·           Gör rörelsen minst en minut, men gärna längre.
här ser du hur magmusklerna är byggda
också bild från 
iform.se

OK, kör hårt så hoppas jag att våra respektive vältränade sexpack kommer att stolt kunna visas upp bara långt före badsäsongen! 

Inga kommentarer: