onsdag 23 november 2011

"Samvetslöshet" bra för motivationen!

Att ha dåligt samvete är verkligen inte bra för motivationen, även om det kanske kan tyckas så när man tränat för lite eller ätit för mycket. Då får man gärna dåligt samvete och tankarna på att kompensera dyker gärna upp.
Albin är 3 månader och så motiverad när det gäller att krypa
att kameran inte hinner med. Den motivationen vore nåt!!
Fitness Magazine nummer 10/2011 skriver Sara Rumar om hur psykolog o hälso-coach Cecilia Durberg förklarar att skuldkänslorna dyker upp i glappet mellan vad du borde göra och vad du verkligen gjort. Om du istället sänker kraven på dig själv finner du däremot glädjen i den träning som blir av. Det är mycket bättre för att vara motiverad att fortsätta träna bättre. Då blir det ju kul, istället för ännu ett "måste" att träna, som det dåliga samvetet blir upphov till. Lätt att säga, men med lite övning genom att sänka kraven och acceptera vad det finns tid till att hinna med går det att ändra tankebanorna på ett par veckor.

2 kommentarer:

Annie sa...

Så bra beskrivet! Den matematiska (kalkulerande) abrovinkel vi gör för att klara att uthärda ett kroniskt tillstånd! Jag har ett bra liv! Med mycket fina upplevelser. Men skulle inte alls orka se det om jag tex bara fortfarande sörjde mitt yrkesliv!
Säger Annie

Lyckans Smed sa...

Man orkar sådant som man finner intresse i vilket vissa tar som något negativt. Faktum är dock att det är så vår hjärna fungerar.
Att ha dåligt samvete eller sörja något man inte kan göra något åt gör en bara mer besviken och trött. Att istället koncentrera sig på det man har och kan tror jag är hemligheten bakom att leva ett bra liv. Tur att vi kan se det, du och jag! ;-)
/*