lördag 5 november 2011

Mys på lådan

Greta är väldigt förtjust i sin kattlåda och har varit det ända sedan hon var en pytteliten kattunge. Kolla bara här hur hon brukar ligga och mysa på taket till den när hon vill vara i fred:
Jag skulle egentligen slänga bort badrumsmattan och hade därför lagt den vid ytterdörren när jag köpt en ny. När jag sedan hittade Greta liggande på den spinnande hade jag inte hjärta att slänga den, utan la den istället på taket till lådan. När vi så flyttade hit visade det sig att nederdelen på en garderob, där det tidigare varit skohyllor, antar jag, hade precis rätt mått för en liten myshörna till Greta, där hon dessutom har bra utsikt. En tofs som jag fick av Ying på Asia Wok gör myshörnan komplett för en liten katt! 

Det är ju viktigt att ställa kattlådan på ett ställe där katten känner sig avslappnad och jag anser personligen att en låda som denna, med lock är bäst. Dels får katten ett privatliv även om lådan står i hallen, som den gjorde i min förra lägenhet och dels ryker det inte ut så mycket sand från den. Sedan är det nog att hålla efter lådan och tömma den ofta för att katten ska vilja gå på den. Katter är ju så renliga att de gräver ned det de gör och om sanden är så smutsig att det känns ofräscht kanske den hellre gör ifrån sig där det är lättare att gräva ned, t ex i en blomkruka, under en matta e dyl.

Inga kommentarer: