fredag 25 november 2011

Isterband är inte korv!

Jag har aldrig varit förtjust i korv och testade därför Isterband, som jag tyckte var en korv, först i vuxen ålder. Verkligen gott tyckte och tycker jag fortfarande, till min då stora överraskning!
denna tallrik ser väl riktigt smaskig ut? Det var den!
mandelmjöl 
1 msk pyssliumhusk
 Jag kan inte påstår att jag gör isterband särskilt ofta men när jag såg på TV hur dessa tillverkas härom kvällen blev jag sugen, så då fick det bli min variant av Gösta Mannerströms syrade isterband.
Råa ser inte Isterbanden  ut att vara
annat än just korv, som jag ogärna äter

Isterband med persiljepotatis samt kapris-, äpple- och rödbetsfräs 4 port
Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Bryn
1 klick smör
Stek 
    4 isterband 
    på båda sidor i het panna.


Gör bechamelsåsen: Fräs
3 msk smör 
i en panna, jag brynte det t o m eftersom jag gillar den "knäckiga" smaken (men det gör också såsen lite brun). Vispa ner
0.75 dl mjöl 
å att det blir slätt och häll därefter ner
4 dl mjölk 
2 dl grädde  
under ständig omrörning. Krydda med
salt nymalen peppar  Smaka av! Skala och skiva
800 g kokt potatis  
potatisen grovt. Lägg ner och värm i såsen och rör i
1 knippa hackad bladpersilja

Ingredienser till kapris-, 
äpple- och rödbetsfräset 
Strimla och fräs 
200 g färska inlagda rödbetor  
1 fintärnat  äpple
i lite smör utan att det får färg. Tillsätt
2 msk kapris
Smaka av med 
salt



Lägg upp isterbanden på ett fat. Lägg potatisen vid sidan om isterbanden och garnera med kapris-, äpple- och rödbetsfräset.
Njut av en riktig husmanskost med måtta, Det är lätt att äta för mycket bara för att det är så gott!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

2 kommentarer:

Annie sa...

Isterband är en av mina grundfavoriträtter! :-)

Lyckans Smed sa...

Mina med slutligen... :-D