fredag 10 december 2010

underbar fre-/namns-/Nobeldag!

Oj vilken fin dag jag haft idag! Den började med att min lilla Greta sjöng hyllningssånger för mig redan vid 7. Tänk att en katt kan ha så bra minne och vacker röst! ...eller, när jag tänker efter kan det ju ha haft nåt att göra med att hennes matskål var helt renslickad. Är dock övertygad om att det bara är en tillfällighet. 
Greta i sängen med kompisråttan Hans
Var bjuden på lunch av lillasyster, men innan jag gick dit fick jag veta att denna blogg omskrivits på ÖPs kultursida idag. Spaghetti och köttfärssås var väldigt gott, men bäst av allt är att jag blivit firad nästan lika storslaget som Nobelpristagarna! Det blev både presenter från Kina och tårta från Wedan!
Wedemarks Schwartzwaldtårta är
både snyggare o mycket godare än
den traditionella Schwartzwalden.

det lilla söta pralinfatet och pralinerna
kommer också från Wedemarks. Båda 
bilderna är tagna i Majas kök

  
 
                      De två sidenväskrna fick jag i present, medan jag fick Jade-draken som tack för husvaktning till mor och far när de var i  Kina. De storhandlade där och säger att de nu har svart bälte i prutning...
For så ned till stan för att hämta Iskonvaljeskotten, som bör sättas nu för att hinna blomma till jul  (det tar ca 2 veckor). Hämtade dem på Linnean, där vi även blev bjudna på fantastiskt god glögg av bl a äpple och kanel, så köpte en flaska av den med till min glöggfest. Passade också på att prova några klänningar till jul. Efter att ha fått sälja en målning nyligen kan jag unna mig att köpa en sådan. Fastnade för en underbar gråviolett sidenklänning från MQ-Stockhlm kläder som jag i a f hängt undan. (Är annars inte bra på att köpa kläder eftersom jag tycker det är så jobbigt att prova.)

Hemma igen satte jag mina julblommor och ordnade vingar och upphängning av min julbock.  Nu kanske du undrar varför jag hänger min bock i taket. Allt beror på min knaskatt, som inte kan låta bli den utan absolut ska tugga i sig hans fina bockskägg. Första julen Greta bodde hos mig knaprade hon nämligen i sig ett av veteaxen som bockens skägg består av. Detta satte sig på snedden i hennes hals så att hon knappt kunde andas. Ringde desperat till Distriktsveterinärerna för tredje gången det året. (Först blev hon stungen av en geting och sedan fick hon nästan lunginflammation, fast hon som innekatt lever ett väldigt skyddat liv. Mor menar att de är för ömtåliga "de där framavlade raskatterna". Jag tackar bara gudarna för att hon hela tiden varit försäkrad!) Veterinären, som vid det laget kände väl till "knaskatten", förstod direkt hur det stod till men eftersom de inte har nån röntgen blev jag hänvisad till Djursjukhuset. Lilla gumman röntgades, sövdes och sedan fick jag det lilla axet med mix som en påminnelse när jag hämtade henne. I min tidigare lägenhet är så högt i tak att jag kunde ställa bocken så att hon inte når den, men här krävs en upphängning i taket.
min fina julbock måste vara framme till jul!
Köpte fina änglavingar som jag satte fast på bocken, så nu har jag en Bevingad bock som julprydnad och jag tycker att den blev riktigt fin! Tror jag ska kalla honom Tanngnjost eller Tanngrisner efter Tors bockar. Tycker ju om att blanda religioner och gudar!
All rosa text utom denna är länkar vidare till det som nämns i texten!

3 kommentarer:

Maja sa...

jaså, min present blev inte nämnd minsann :(

Maja sa...

En strut med sånna här fick du ju
http://www.arechokladfabrik.se/webbshop/jul/saffranskola/

Lyckans Smed sa...

Ja Majas underbara saffranspraliner skulle jag ju nämnt! Skyller på att jag var så överväldigad av allt annat o ber om ursäkt, dear Sissy!..