torsdag 9 december 2010

Gör som Baloo

Var nöjd med allt som livet ger,  för att citera den vise björnen Baloo (länk till "Bare Necestities" ur filmen, som du bör ha som bakgrundsmusik när du läser detta. Beppes röst hör du här)! Gräset är aldrig grönare på andra sidan, utan bara lite mer spännade eftersom du ser det med lite perspektiv. Försök istället att ta en närmre titt på gräset där du står. Har det inte en ovanligt frisk färg och visst luktar det godare än det brukar?

Så lite kinesisk visdom från Mu Min, framgångsrik kinesisk restaurangentrepenör i dagens Kinas Mat: "Lycka handlar om förnöjsamhet med det man har, så att man inte behöver oroa sig för framtiden!" Varken jag eller Baloo hade kunnat uttrycka det bättre. Så har Mu Min också gjort en klassresa som heter duga. Han växte upp under knappa förhållanden, men äger nu sju restauranger i Peking, där en måltid av Pekinganka kan kosta hela 1 800 kronor. Detta medan ankan bara kostar 1 krona att köpa av uppfödaren.
Mu Mins affärsidé är att erbjuda pekinganka anpassad för
moderna storstadsbor. dvs inte lika fet som hans barndoms. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt bra programledare till Kina maten. Och han verkar kunna kinesiska också. eva

Lyckans Smed sa...

Han är fantastisk och talar tydligen mandarin som en infödd! Jag läste att han ofta blir frågad hur det kommer sig att han som "är kines ser ut som en västerlänning"...