torsdag 2 december 2010

Storsjöflaket fruset + småhemliga parasit-news

Nu ligger Storsjöflaket, så nu är det slut på dimma för i år och ja, det är strålande sol o -15 grader. Gnistrande och klart som i ett kristallglas har det varit hela dagen!
bild från Wikipedia,org

        Desssutom har nu Östersunds kommun lokaliserat ett geografiskt område som är extra drabbat av Cryptosporidium-parasiten. De vill inte gå ut med vart det gäller, men jag har mina misstankar. Far känner en man som är helikopterpilot och denne berättade att han i våras upptäckte en stor avloppsläcka på Frösön. Han ringde därför till miljökontoret och anmälde det, men fick bara till svar att "det är så långt ifrån friskvattenintaget att det inte är någon fara". Det läckaget är troligen ursprunget till smittan, för det lät inte som om de hade någon brådska att stoppa det. Cryptosporidium-parasiten kommer ju dessutom främst från avföring av människor eller nötkreatur, men det är ju så fi-i-int att bo på Frösön...

1 kommentar:

Maja sa...

Nej, äckelparasiten kommer från Tavelbäcken i Odensala o inte från Frösön så där hade du fel. Dom berättade det på Jämtlandsnytt förut i kväll.
/Maja