lördag 1 september 2012

"Talanglös" framgångsrik inom det mesta

Senaste dagarna har jag blivit väldigt fascinerad av Musse Hasselvall, efter att först ha läst en artikel om honom i senaste Fitness Magazine och så i tisdags i DN, eftersom han fyller 40 snart. Inte för att han är så framgångsrik i allt han företar sig; allt från  reklamilm till kampsport utan för att han kallar sig själv för "talanglös" och tycker att svaghet är en bra drivkraft. Dessutom påstås han vara supertrevlig och har ett grundmurat gott rykte. "De flesta som träffar honom tindrar efteråt".
Musse Hasselvall på bild lånad ur DN
"Musse Hasselvall  är en mångsysslare som var reklamfilmsregissör men blev programledare, bland annat i tv-serien Rallarsving tillsammans med Andreas Halldén.---
–Jag är på det stora hela extremt talanglös i allt jag företar mig, säger  Musse Hasselvall sorglöst, jag har ingen förmåga att koncentrera mig och lära mig saker.
–Eller också saknar jag naturliga förutsättningar, som i kampsporten. Jag har alltid varit flera nummer mindre än nästan alla andra.
Men det går alltid att lösa, man får använda sig både av sina styrkor och sina svagheter. Svagheter kan vara bra drivkrafter i många avseenden" som DN skriver. "–Män i min ålder är ofta posörer, vi har vuxit upp med att kopiera våra pappors beteende men också lärt oss att vi borde vara jämlika. Så vi säger att vi är jämlika men beter oss inte så.--- Det finns så många bittra och arga män som har försökt vara jämlika och bara blivit begränsade av det. Man vill ju fortfarande vara karl för sin hatt, liksom. Det går att förena, jag tror att den yngre generationen klarar det bättre. Många har vuxit upp med ensamma mammor och då kan man inte låtsas vara jämlik. Då är man det bara, självklart.
Killarna har mycket närmare till sina känslor och tjejerna är mycket mer självständiga."

Kanske ni kan förstå min fascination nu?
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: