fredag 14 september 2012

Katt fick stum pojke att tala

Nu kommer en fantastisk historia om en 7-åring som led av selektiv mutism [delvis stumhet] direkt från England och Daily Mail.
Lorcan Dillons första ord "Jag älskar dig", fick hans mor att jubla, fast de inte sas till henne utan till birma-katten Jessi-Cat, som var Lorcans eviga tröst och sällskap
Lorcan Dillon och birman
Jessi-Cat bild från Daily Mail
Lorcan var då en ensam pojke fångad i oförmågan att tala. Han led absolut inte av blyghet, han grät som andra barn, men när han skulle prata var han väldigt tyst och som treåring blev han helt stum när han inte var hemma med familjen. På dagis lekte han med de andra barnen och hade vänner, men personalen märkte att hade problem med talet och satte igång en utredning.
Eftersom djur ofta kan hjälpa människor med särskilt ångestsjukdomar till ett bättre liv införskaffades birma-katten Jessi-Cat som sällskap. Jessi-Cat tog och tar sitt uppdrag på allvar och oskiljaktig med Lorcan
Dessutom hjälpte Jessi-Cat Lorcan att uttrycka sin kärlek med ord och  de har därför tilldelats det hedrande  Cats Protection Awards 2012 för sin insats. Du kan se en film här ovan, gör det!

Inga kommentarer: