fredag 9 mars 2012

mest ätbart...

Det är mest sådant man kan äta som inhandlades igår på årets Gregoriemarknad, som jag berättade mer om bakgrunden till ifjol. Det är ju väldigt mycket fin närproducerad mat som görs i Jämtland.
Jag åkte dit direkt efter att ha jobbat sedan 9 i grafiken och jag kan avslöja att igår äntligen lossnade för mig på grafiken igår, så att allt gick som på räls. 
Till lunch hade jag bara ätit ett ägg, potatis och sur sill (den köptes i somras..). Jag var m.a.o. grymt hungrig. Jag åt därför både 1/4 kolbulle och sedan även en helt fantastisk Kantarelltoast med Västerbottenost. Till det underbart god Pellegrino. Njutbart, så jag rekommenderade till så många att kön var så här lång när jag gick förbi sedan!
 Dessutom inhandlades underbart lokalmalet korn- och vetemjöl från Ångsta kvarn. Mjölet mals av ekologisk jämtländskt odlad vete från Norderön, råg från Väst i gården i Ragunda, korn från en gård i Optand och från Framgården i Skylnäs. Lokalt så det förslår och därför så gott! Det påstås nämligen vara fantastisk .
Åtta chokladbollar med olika smak köpte jag också och hälften av dem avnjöts hos Maja igår kväll. Maknaden pågår t o m söndag, så ta gärna en sväng dit om du har möjlighet!
Jag köpte också två ringar av blodsten. En extra att ta till när den första går i kras. Jag har nu varit utan sedan i somras för den förra sprack bara för att jag tog ett vattenglas så häftigt att den slog emot glaset.

Tack och lov att allt funkade som i en riktig tomteverkstad i grafiken igår! Hoppas nu bara det håller i sig så att allt går bra också idag och imorgon! Då kommer jag att vara med allt klar före söndag. 

Inga kommentarer: