torsdag 15 mars 2012

En liten besvikelse

Jag såg verkligen fram emot att duktiga Leila skulle öppna sin egen nätbutik härom dagen, eftersom jag  gillar i princip allt hon gör och ser henne som en källa till inspiration.
Även om den är "rolig" finns sådana här ostfat att köpa på
massor av loppmarknader och t o m nya för runt en 50-lapp  
Hon har presenterat nätbutiken så här "I mars släpps min alldeles egna produktlinje fylld med galet fina saker för köket. Här hittar ni supervackra köksprylar i emalj i pasteller, tårtfat på fot, alla typer av köksredskap, fantastiska burkar, textilier och mycket, mycket mer. Jag säger bara en sak. Ni kommer att älska, det är så fantastiskt fina saker. Många av dem hittar ni i min senaste bakbok Hello cupcake.---varumärket Leila's general store.com som exclusivt [sic!]kommer att säljas på nätet så håll utkik efter premiären här. Jag älskar att samla på gamla kakfat i retro stil. I nya kollektionen kommer det att finnas flera superfina nya tårtfat i olika färger och retrostil. Ni kommer även att hitta min Vintage collection med "one of a kind" vintage. Där finns bara ett unikt föremål som jag personligen har handplockat och köpt in så passa på att knip dem, först till kvarn...  Mitt kommande butikskoncept har lite retrostuk över sig. Lite gammeldags amerikansk hardware store möter, en klassisk diner i en mix av min frankrike serie och Hello cupcake med pasteller och retrostuk. --- otroligt vackra och roliga köksprylar som jag personligen har köpt in på resor runt om i världen. Det kommer att vara exklusiva saker "one of a kind" och varenda en har jag plockat ut och hållt [sic!] i och valt ut just för att ni ska kunna få den perfekta mixen av gammalt och nytt i köket. Du kan vara helt säker på att detta är något utöver det vanliga..."
både vispen och ägglådan finns också både på loppmarknader
och nya för en tiondel av priset, medan klockpriserna är rent skrattretande
Jag måste erkänna att jag faktiskt är väldigt besviken. "One of a kind" ser jag som en ren och skär lögn och priserna så höga att påslaget för att just hon "hållt [sic!] i och valt ut" dem verkar orimligt högt. 
Bensintanken har min far två styckna av. Antagligen köpta på
macken på 50-70-talet och jag har sett både sådana och
sirapskannan på loppmarknader för under en femtiolapp
 
OK det nya sortimentet på exempelvis emaljerna har riktigt bra priser, som kan locka. Vintage-sortimentet däremot är både så dyrt och oexklusivt att jag tappar hakan och det är därifrån jag hämtat exemplen här. Jag tycker nämligen att Leila bör bli medveten om att det faktiskt är rent avskräckande för många av oss.
Tomma burkar för runt 500,- tycker jag är ett rån, fast de kanske är " i prima kondition i 70 talsstil" alltså inte ens "äktgamla",  som CarinaGamla Lanthandeln brukar säga, alltså från det äkta 70-talet... 
Tomma Pernod-flaskor från 325,- ser jag också som ett rent skämt, fastän de "köpts in på loppmarknad i Frankrike"
Det här är inte bara löjligt; en tom picklesburk (iofs amerikansk och från 50-talet) för 350,-. Jag hade högre tankar om Leila, även om jag naturligtvis önskar henne all lycka! Jag kommer dock knappast att handla Vintage av henne. Det har jag tyvärr inte råd med.

Inga kommentarer: