fredag 30 mars 2012

TV-Don för trädgården

Det är verkligen många bra trädgårdsprogram på TV nu. Jag har redan nämnt Den Njutbara Trädgården flera ggr.  Brittiska BBC har även gjort två program med engelske trädgårdsfenomenet Monty Don, dels Världens Trädgårdar som jag dessvärre missat de flesta delarna av på TV, men några har inte visats än och många andra kan ses på SVTplay
Monty Don på bild från Världens Trädgårdar i Spanien
del 7 av 10 som handlar om trädgårdar runt Medelhavet
Världens Trädgårdar har också sällskap av programmet Året i Trädgården, som egentligen är en missvisande översättning av den engelska titeln Gardener's World, eftersom de avsnitt som visas främst handlar om våren. Jag läser mig dock till att hela 23 avsnitt ska visas, så antagligen kommer det senare att sändas program om sommaren, hösten  och kanske t o m vintern med.
De fyra programmen har nog redan sänts, men kan ses på SVTplay. Gör det för perfekt inspiration och odlingsråd, som även gäller det svenska klimatet!
Don visar och ger råd i den egna trädgården och två andra brittiska trädgårdsjournalister reser till flera trädgårdar i Storbritannien och tar reda på saker o ting.
Se t ex denna fantastiska Änglatrumpet i Kapstaden
Eller dessa kallor som växer vid vägkanten
i Eastern Cape, Jag firade ju påsk i
Drakensberg, men missade ändå det.
Det är så synd att jag inte såg någon trädgård när jag pluggade i Sydafrika!

Inga kommentarer: