söndag 25 mars 2012

Drejeriet 25 år

Drejeriet keramik i Östersund är ett hantverks-kooperativ som i år firar 25 år och det firas verkligen i flera omgångar under året. Den 12 mars öppnades ett växande projekt ”Som en förlängning av 25 års gott samarbete bygger ... [vi] Tillsammans ... en skulptur i lera i galleriet; varje dag kommer den att växa, förändras, utvecklas.--- Du är varmt välkommen att titta in i galleriet och se skulpturen växa fram, kanske prata om lera och form med den av oss som arbetar just den dagen. Arbetet kommer att pågå några veckor och avslutas lördagen den 21 april med en så kallad "FINISSAGE"” står det på hemsidan.
Björn Dahlström visar den experimentella skulpturen.
Vid väggen bakom står  fler säckar med lera.
Ett spännande projekt, där kan man följa arbetet med hur det kan gå till att göra keramik. Experimentell skulptur kallas det som sker i realtid, alltså direkt medan man tittar på. 
23 mars hade den gemensamma skulpturen vuxit
sig så här stor. Bakom hänger Linda Svedbergs verk
Alla de tolv medlemmarna i kooperativet har inte möjlighet att delta, eftersom inte alla bor i staden och andra har andra åtaganden som måste gå i första hand. Jag håller dock med konstrecensent Jarlås om att det är ett väldigt spännande projekt som pågår till den 21 april. Istället för vernissage kommer det då att bli en redig finissage med fest, samtidigt som det färdiga verket visas 21 april!

Inga kommentarer: