tisdag 21 februari 2012

Underbara Wienersemlor i all enkelhet

Igår var jag helt slut och med en hjärnvärk som inte var av denna världen. Så trots att jag har grymt mycket att göra fanns inget annat att välja på än att sova och försöka återfå energin. Det kan nog ta ett tag efter alla mina misslyckanden i grafiken, så bäst att vila med kvalitet!
Wienersemlor på bild från Västgötabagarn, för ganska
precis så här kantiga brukar mina egna se ut
Idag är det själva fettisdagen med, men det låter jag mig inte stressas av. Jag tycker allra mest om Wienersemlor och sådana kan man enkelt göra själv med bara lite färdigköpt smördeg. Särskilt när man inte mår bra är det fullt tillåtet att förgylla tillvaron genom att fuska lite, tycker jag.

Jag brukar använda det här receptet, som bli supergott, så det kommer jag att göra även idag. Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde blir precis så goda som de låter. Även med färdig smördeg, kantiga istället för runda och särskilt om man själv maler kardemumma-kärnorna precis innan serveringen. Igår koncentrerde jag mig på vila med kvalitet, men tvättade också och funderade på om jag istället skulle köpa semlor, men beslöt mig för att egna är så mycket godare.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: