tisdag 28 februari 2012

Rurbanism

Det har ett eget ord, det jag kallar cityodling, och hoppas få till stånd på min gård nu i vår. Rurbanism, läser jag om i DNs Söndagsbilaga.
ur DNs Söndagsbilaga
"Det talas nu om en ny gröna vågen för individualisterna, en  Rurbanism (sammansättning av orden rural, lantlig, och urban) där man vill återskapa lantlivet inne i storstaden.  Rurbanismen beskrivs ofta som en chic storstadstrend, där folk springer runt i Odd Mollykläder och köper surdegsbröd och drömmer sig bort till lantligare chabby chic-miljöer [sic!] via tvprogram som ”Bonde söker fru” och ”En plats på landet”. Som Stefan Nilsson på trend- och pr-agenturen Trendgruppen beskriver det:
– Det finns en längtan bort från storstadsstressen och från onlinelivet. Konkret längtar många efter den rustika miljön, där vi ser mycket trä, och både äkta och ny vintage. En motsats till det citychica, till ”Sex and the city”-livet där shopping står i centrum. Om det då var rosa champagne och taxi är det nu gummistövlar i skogen och dricka pucko, säger han"
vad jag hoppas få se från min balkong i sommar
I praktiken innebär  Rurbanism  att bo i stan, men att odla själv på t ex balkongen eller kolonilotter. Lite som jag alltså, fast jag bara bor i en liten stad.

Inga kommentarer: