söndag 12 februari 2012

Aktiv dödshjälp eller?

Jag har inhandlat en ny Clivia med flera knoppar, som nu blommar fint, så hoppas att det håller i sig! Min älskade piedestal verkar nämligen ha förvandlats till ett verktyg för aktiv dödshjälp av växter i min nuvarande bostad.
Det började med en Clivia, som jag haft ända sedan min barndom och som jag t o m fick att blomma. Det som jag trodde höll den fin var att jag satte om den och rensade bort döda rötter varje vår. 
Den blev allt tanigare och när jag satte om den fanns det inga torra rötter. Den tynade bort alltmer tills jag helt enkelt fick lov att ge upp den.För att den ska blomma har jag dock precis just fått lära mig att den måste stå orörd i krukan tre år. Jag har m a o varit för ivrig att sätta om den, så min nya ska få stå orörd. 
Så upptäckte jag den underbara Medinillan, som jag försökt med hela tre (3) exemplar av. Dem har jag skött enligt konsten alla regler, men de har ändå dött för mig, så nu har jag därför givit upp dem helt.
Jag försökte så att placera min underbara Hibiscus där, men när den började glesna insåg jag vartåt det lutade och räddade den till i fönstret.
Om inte denna Clivia fortsätter vara fin tvingas jag nog (hemska tanke) ställa en konstgjord blomma på piedestalen för jag älskar den så, men vill inte riskera fler växters liv. Hoppas dock att det bara handlar om några olyckliga omständigheter i rad! Nu känner jag ju till en av dem i a f.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: