måndag 20 februari 2012

Få upp tröga lock

Som jag antytt så har jag inte kunnat skruva locket av min kanel-ströare, eftersom det skruvats på snett. Jag köpte därför mitt lilla spöke till kanel istället. Jag har dock kört ströaren i diskmaskinen, försökt bända loss på all tänkbara sätt för att få upp den, utan att lyckas. Jag beslöt mig därför för att be pappa att hjälpa mig att få av det när han kom upp från Skåne.
Han lyckades, till min glädje! Hur, undrade jag givetvis, som inte var hemma när han gjorde det (jag inbillar mig nämligen att jag är lika stark som honom..). Han hade helt enkelt kokat ströaren, på så sätt sa han att "sockret smält", men det var ju bara ren kanel i ströaren så det tror jag inte på. Däremot tror jag att metallen kanske vidgades en aning av kokningen och att det också kokade bort kanel som fanns emellan locket och glaset. När pappa sedan använde en kniv att lirka med så gick det att skruva upp.
mitt kanelspöke
Mitt råd är därför att om det lock man inte får av och föremålet är värmetåliga så bör man testa att koka det. Det funkade även utmärkt för en burk mellanfernissa jg inte öppnat på några år.

Jag är nu glad över att kunna använda min gamla kanel-ströare igen och spöket får nog lov att innehålla t ex malen ingefära hädanefter. Lycka till med ditt lock!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: