måndag 12 maj 2014

Förändring

Mot Kulturvänliga och varma Österlen!
Förändring rakt fram
bild lånad från www.socialbusinessnews.com
Som jag skrev om redan i april är jag sedan rätt länge verkligen redo för att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Nu är det verkligen på gång också. På onsdag åker jag ned till Simrishamn och börjar renovera den lägenhet jag köpt där. Jag kommer även att skaffa en kolonilott där och hade en riktigt fin på gång, men den gick till en annan intressent som kunde ta över den direkt. Det är egentligen bra för jag skulle ändå inte riktigt hinna med den förrän jag fått lägenheten klar så nu har jag satt mig på kö för att köpa en annan i samma område.
Kolonilotten jag hade på gång
Från början var tanken att jag skulle köpa ett litet hus med fantastisk tomt för odling. Jag skulle ha tittat på den i påskas, men tyvärr gjorde ägaren en operation alldeles innan och den gick så illa att han ännu inte vaknat upp riktigt. Jag ska renovera lägenheten så att den blir precis som jag vill ha den. Samma kvinna har bott i den sedan den byggdes på -50-talet, så köket har t ex kvar sin originalinredning. Tyvärr är luckorna ommålade, men jag ska lacka dem så de blir som Lotta på Bråkmakargatans kök nedan:
Lotta på Bråkmakargatans kök på
lånad bild från Astrid Lindgrens Värld
Tyvärr är det inget fönster vid diskbänken i min lägenhet och golvet kommer att läggas som det jag har nu. På det hela taget kan man säga att min nuvarande lägenhet är en generalrepetition för den här lägenheten. Jag kommer att ha golvet från mitt kök här i både hall och kök där, samma tapet i sovrummet och vardagsrummet och denna fast i en annan färgställning i ateljén. I köket finns slitna ljusa virrvarr-bänkar, så jag ska byta dem mot de antracitgrå sådana jag har här. Badkaret tar jag givetvis med, fast det i lägenheten är ett inkaklat redan. I huset finns nämligen inget... Det kommer att bli så bra!

Inga kommentarer: