Gotländsk saffranspannkaka i mikro 6 port
Blanda
1,5 dl Risgryn
1 tsk salt
3 dl vatten
0,5 dl socker
1 msk smör
i en glasskål. Kör i 10 min i mikron på full effekt (ca 800 w).
Ta gröten ur mikron, tillsätt
5 dl mjölk
rör om och kör i 5 min på full effekt, rör om lätt.
Kör 25 min halv effekt i mikron (ca 400 w)
jag blandade och mikrade allt i en ugnsfast form, annars föreslås att grädda den i långpanna |
6 ägg ett i taget
0,5 g saffran stött i mortel med (rå)sockerbit
2 dl skållad och hackad mandel
Blanda ihop och ställ i ugnen, som du säker värmen till 200° i 30 min.
Servera med
vispad grädde
salmbär (=blå hallon) eller hallon
Njut i stora tuggor!
Ifjol gjorde jag amerikansk saffranspannkaka istället, som du hittar recept till här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar