regnbåge ugnsbakad på saltbädd med dill, grönsaker samt crème fraishe blandad med dill och lime-juice klart på 10 min |
Kärntemperatur för filé av olika fiskarter * | |
---|---|
Vitfiskar (t ex torsk) | C:a 52° C |
Hälleflundra | 48-50° C |
Plattfisk | 50-52° C |
Marulk | 47-58° C |
Lax | C:a 48° C |
Tonfisk | 31° C (bör alltid ha en rå kärna) |
Just Regnbåge-filé, som är vad jag hade, finns dock inte med på listan, men jag hittade att den ska vara 60 - 65 grader inuti. Det är ju en laxfisk, så det funkar med annan lax också. Fast då ska temperaturen bara gå upp till ca 48 grader. Jag la den på en bädd av grovsalt, strödde hackad dill över o satte in på 175 grader i ugnen ca 10 min. Under tiden gjorde jag en röra med crème fraishe blandad med dill och lime-juice + fixade lite grönsaker. Snabbt, som sagt, väldigt gott, fräscht och mättande; leve fisken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar