onsdag 8 juni 2011

vattenhål för surdegar

En sann oas i Östersund är Frejas Bakeri, ett surdegsbageri som öppnade en kort prommenad från där jag bor i oktober 2009.
på verandan utanför kan man sitta och
fika kaffe, té och det goda brödet
Frejas ligger på Nedre Frejagatan 9 och erbjuder både mat- och fikabröd, allt bakat med surdeg. Deras Mummabullar med kardemumma är så goda att jag känner snålvattnet börja rinna bara vid tanken på dem.

bakning pågår under hela öppettiden












Lisbeth Lagerfeldt som startade Frejas Bakeri arbetar som dietist hos landstinget på veckorna och hade bara planerat att ha öppet fredag och lördag. Eftersom Frejas blivit en sådan succé har öppettiderna under sommaren dock utökats till to 10 - 18, fre 9 - 18 o lör 9 - 15.
matbrödssortimentet är fantastiskt

inredningen är som i en gammaldags
handelsbod och där doftar underbart!

Lagerfeldt har bakat mycket i samarbete med Eldrimner under de senaste tio åren och även gjort många studieresor ut i brödvärlden.
Maken Magnus har byggt bakeriet, som är dryga 30 m² och rymmer ugnar och degblandare, liksom allt annat ett bageri behöver. Allt i en vackert gammaldags stil. 

2 kommentarer:

Maya sa...

Deras chilikakor är populära oxå

MalinMatilda sa...

mmmm; riktigt gott!!!
/*