fredag 30 december 2016

Hur det sorgligaste tröstar

Jag brukar nämna vikten av att försöka se allt ur fler än ett perspektiv och det är ofta livsviktigt. När jag känt mig lycklig och nöjd med livet har det hänt att det slagit mig att inget varar för evigt. Att det gäller att njuta eftersom livet är föränderligt och att det är sorgligt.
Just den tanken är, konstigt nog, också en stor tröst. När det känns som om allt går utför och att jag är ett misslyckande är det tanken på att inte heller detta kommer att bestå som kan hjälpa till att genomleva en tuff period.
Bild lånad ut Det Sjunde Inseglet 

Att försöka betrakta situationen utifrån och konstatera att nu känns allt totalt hopplöst, men det är bara som det känns eftersom jag (som nu t ex) inte får behålla nästan något jag äter och därför inte har någon energi pga näringsbristen.
Just tanken på hur det alltid kommer en ny vår, liksom att det brandskadade blåregnet här i Simrishamn överlevde eldsvådan och kommer att blomma igen om några månader. Även det överlevde trots att branden slukade flera byggnader. 
"Det går över" är så negativt laddat för något som egentligen gäller åt båda håll. Ingen sorg varar för evigt. Lika lite som att heller ingen lycka gör det, trots att sagoböckerna hävdat motsatsen.

Inga kommentarer: