torsdag 8 december 2016

Äpplig grönkålssallad

Äpplig grönkålssallad  4 port
Förväll
150 g grönkål 
genom att koka upp den i vatten och sedan spola i kallt. Riv den och ta bort stammen i mitten
i mindre bitar och blanda 
Förvälld grönkål som bara stammarna ska
bort från för att kunna äta
2 msk äppelmust 
1 msk äppelcidervinäger 
2 msk dijonsenap 
 i en liten skål. Halvera, kärna ur och skär
1 rött äpple 
 i tunna skivor. Lägg grönkål och äpple på ett fat. Häll över dressingen och strö över
2 msk grovhackade, rostade valnötter (i teflonpanna utan fett)
Olivolja 
Salt 
Svartpeppar
Servera som tillbehör till exempelvis proscuitto

Själva dijon-vinegrätten var kanske ingen hit för min känsliga mage, men tänkte inte på det innan.

Inga kommentarer: