Sätt ugnen på 200 grader. Smält
100 g smör
tillsätt
1 g saffran
stött i mortel med en råsockerbit. Häll över i en bunke och rör ner.
2 ekologiska ägg
Blanda
1 1/2 dl råströsocker
3 dl mandelmjöl
2 dl fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grovt hackad sötmandel
vänd ner det i äggsmeten. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Piffar upp frukost-näringsdryck (med blåbär o banan) med ett
saffransscone och blodgrape (mandel o svart te blir det alltid)
Saffransscones (för 16 st) går ännu snabbare att röra ihop. Utgår även här från ett recept från ICA fast med laktosfria mejerivaror o mandelmjöl samt psylliumhusk istället för vetemjöl:
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt ugnen på 250 grader.
Värm
4 dl laktosfri mjölk
i en kastrull med
1/2 g saffran
stött i mortel med
1 msk flytande honung eller råsocker
och låter svalna. Blanda med
1/2 g saffran
stött i mortel med
1 msk flytande honung eller råsocker
och låter svalna. Blanda med
100 g rumsvarmt laktosfritt smör
Blanda
5 dl mandelmjöl
3 dl psylliumhusk (Totalt ska mjölet väga 480 g)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
i en bunke. Tillsätt saffrranssmörmjölken och rör snabbt ihop degen. Klicka ut degen i 4 högar på en plåt med bakplåtspapper. Klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10- 12 minuter. Låt svalna på galler. Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.
5 dl mandelmjöl
3 dl psylliumhusk (Totalt ska mjölet väga 480 g)
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
i en bunke. Tillsätt saffrranssmörmjölken och rör snabbt ihop degen. Klicka ut degen i 4 högar på en plåt med bakplåtspapper. Klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10- 12 minuter. Låt svalna på galler. Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar